Paprika saláta recept

Paprika saláta recept Egészséges receptek

A paprika saláta egy színes, ropogós és vitamindús fogás, amely frissítő köretként vagy önálló könnyű ételként is megállja a helyét. A különféle színű kaliforniai paprikák édes íze tökéletesen harmonizál az ecetes öntettel és friss fűszernövényekkel.

Tápérték (100 g-ban)

TápanyagMennyiség
Energia45 kcal
Fehérje1,0 g
Zsír2,0 g
Szénhidrát6,0 g
– ebből cukor4,5 g
Rost1,5 g

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál friss petrezselyem vagy bazsalikom (aprítva)

Elkészítés lépésről lépve

  • Zöldségek előkészítése:
    Mosd meg a paprikákat, távolítsd el a magházat, majd vágd vékony csíkokra vagy karikákra.
  • Öntet:
    Egy kis tálban keverd össze az ecetet vagy citromlevet az olívaolajjal, sóval és borssal.
  • Összeállítás:
    Forgasd össze a paprikát az öntettel, majd szórd meg friss zöldfűszerrel.
  • Tálalás:
    Fogyaszthatod azonnal, de ha hűtőben áll pár órát, az ízek még jobban összeérnek.

Tipp

A salátát tovább gazdagíthatod vékonyra szeletelt lilahagymával, fetával vagy akár egy kevés főtt kölessel, ha tartalmasabb változatra vágysz.

Rate article