Kínai keles saláta recept

Kínai keles saláta recept Egészséges receptek

A kínai keles saláta friss, ropogós és könnyen elkészíthető étel, amely kiválóan alkalmas köretként vagy önálló fogásként is. A kínai kel alacsony kalóriatartalmú, mégis gazdag rostokban, A- és C-vitaminban, így ideális része lehet az egészséges étrendnek.

Tápérték (100 g-ban)

TápanyagMennyiség
Energia40 kcal
Fehérje1,4 g
Zsír2,2 g
Szénhidrát4,0 g
– ebből cukor1,8 g
Rost2,0 g

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 200 g kínai kel, vékony csíkokra vágva
  • 1 közepes répa, reszelve
  • 1 kis piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy szezámolaj
  • 1 teáskanál rizsecet vagy citromlé
  • 1 teáskanál szójaszósz (opcionális)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Pirított szezámmag a tetejére (opcionális)

Elkészítés lépésről lépve

  • Zöldségek előkészítése:
    Vágd vékonyra a kínai kelt, reszeld le a répát, szeleteld fel a paprikát.
  • Öntet:
    Keverd össze az olajat, ecetet, szójaszószt, sót és borsot egy kis tálban.
  • Összeállítás:
    Forgasd össze a zöldségeket az öntettel, és hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.
  • Tálalás:
    Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal, ha szeretnéd.

Tipp

A salátát gazdagíthatod főtt csirkemellel vagy tofuval, így komplett, fehérjedús főétel lesz belőle.

Rate article