Joghurtos saláta recept

Joghurtos saláta recept Egészséges receptek

A joghurtos saláta egy könnyű, frissítő és egészséges választás, amely tökéletes köretként, előételként vagy akár önálló fogásként is megállja a helyét. A natúr joghurt lágy savassága remekül kiegészíti a friss zöldségek ropogósságát.

Tápérték (100 g-ban)

TápanyagMennyiség
Energia60 kcal
Fehérje2,5 g
Zsír3,0 g
Szénhidrát5,0 g
– ebből cukor3,0 g
Rost1,0 g

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 1/2 kígyóuborka, vékonyra szeletelve
  • 1 kisebb sárgarépa, reszelve
  • 1 kis paradicsom, apróra vágva
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál friss kapor vagy petrezselyem (aprítva)
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve (opcionális)

Elkészítés lépésről lépve

  • Zöldségek előkészítése:
    Mosd meg és darabold fel vagy reszeld le a zöldségeket.
  • Öntet:
    Keverd össze a joghurtot a citromlével, fűszerekkel és a reszelt fokhagymával.
  • Összeállítás:
    A zöldségeket forgasd össze a joghurtos öntettel, majd hagyd állni 10–15 percig hűtőben.
  • Tálalás:
    Hidegen tálald, friss fűszernövénnyel megszórva. Kiváló grillezett húsok vagy pitakenyér mellé.

Tipp

Variálhatod uborka helyett retekkel, zellerszárral vagy aprított jégsalátával. A sűrűbb állag érdekében használhatsz görög joghurtot is.

Rate article