Joghurtos avokádós saláta

Joghurtos avokádós saláta Egészséges receptek

A joghurtos avokádós saláta egy könnyű, krémes és tápláló étel, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes választás akár reggelire, ebédre vagy vacsorára. Az avokádó egészséges zsírokat tartalmaz, míg a joghurt frissességet és lágy állagot ad a salátának.

Tápérték (100 g-ban)

TápanyagMennyiség
Energia120 kcal
Fehérje3,5 g
Zsír9,0 g
Szénhidrát4,0 g
– ebből cukor2,5 g
Rost3,0 g

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 1 érett avokádó, meghámozva és felkockázva
  • 100 g natúr joghurt (lehet növényi alapú is)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem vagy kapor
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés lépésről lépve

  • Előkészítés:
    Hámozd meg és kockázd fel az avokádót.
  • Keverés:
    Egy tálban keverd össze az avokádót a joghurttal és a citromlével.
  • Ízesítés:
    Sózd, borsozd, majd keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet vagy kaprot.
  • Tálalás:
    Tálald friss kenyérrel, salátalevelekkel vagy önmagában.

Tipp

Ha szeretnéd krémesebbé tenni, adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy egy csipet fokhagymaport.

Rate article