A csirkemell saláta egy fehérjedús, mégis könnyű étel, amely kiváló választás ebédre vagy vacsorára. A sovány csirkemell jól párosítható friss zöldségekkel, és egészséges öntettel kiegészítve laktató, mégis diétabarát fogás.
Tápérték (100 g-ban)
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Energia | 120 kcal |
Fehérje | 14,0 g |
Zsír | 5,0 g |
Szénhidrát | 3,0 g |
– ebből cukor | 1,5 g |
Rost | 1,2 g |
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 200 g főtt vagy grillezett csirkemell, szeletelve
- 1 kisebb fej jégsaláta vagy római saláta, darabolva
- 1 paradicsom, felkockázva
- 1/2 kígyóuborka, felszeletelve
- 1/4 lilahagyma, vékonyra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé vagy balzsamecet
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépve
- Csirke előkészítése:
Süsd meg vagy grillezd meg a csirkemellet, sóval és borssal ízesítve, majd szeleteld fel. - Zöldségek előkészítése:
Mosd meg és darabold fel a zöldségeket. - Összeállítás:
Egy nagy tálban keverd össze a zöldségeket, majd add hozzá a csirkemellszeleteket. - Öntet:
Locsold meg olívaolajjal és citromlével vagy balzsamecettel. Ízlés szerint fűszerezd. - Tálalás:
Azonnal fogyasztható, de jól záródó dobozban el is viheted munkahelyi ebédnek.
Tipp
A salátát gazdagíthatod főtt tojással, kukoricával vagy egy kevés reszelt sajttal, ha tartalmasabb fogást szeretnél.