Csicseriborsó saláta recept

csicseriborsó saláta Egészséges receptek

A csicseriborsó saláta egy tápláló, növényi alapú étel, amely tökéletes választás ebédre vagy könnyű vacsorára. A csicseriborsó magas fehérje- és rosttartalmával hosszan tartó teltségérzetet biztosít, miközben segíti az emésztést és az energiaszint fenntartását.

Tápérték (100 g-ban)

TápanyagMennyiség
Energia130 kcal
Fehérje5,5 g
Zsír4,0 g
Szénhidrát16,0 g
– ebből cukor2,0 g
Rost4,5 g

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 200 g főtt vagy konzerv csicseriborsó (leszűrve, leöblítve)
  • 1 kisebb paradicsom, felkockázva
  • 1/2 kígyóuborka, felkarikázva vagy felkockázva
  • 1/4 lilahagyma, finomra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál friss petrezselyem vagy koriander (aprítva)
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés lépésről lépve

  • Alapanyagok előkészítése:
    Mosd meg és darabold fel a zöldségeket, a csicseriborsót öblítsd le hideg vízzel.
  • Összeállítás:
    Egy tálban keverd össze a csicseriborsót a zöldségekkel és a friss fűszernövényekkel.
  • Öntet:
    Locsold meg az olívaolajjal és citromlével, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
  • Tálalás:
    Azonnal fogyasztható, de hűtve még jobban összeérnek az ízek. Kiváló köret vagy önálló, húsmentes főétel.

Tipp

Gazdagíthatod fetával, avokádóval vagy főtt tojással – így még változatosabbá és tartalmasabbá teheted a salátát.

Rate article