Cikória saláta recept

Cikória saláta recept Egészséges receptek

A cikória saláta egy friss, enyhén kesernyés ízű fogás, amely kiválóan alkalmas előételként vagy könnyű vacsoraként. A cikória gazdag rostokban, C-vitaminban és antioxidánsokban, így nemcsak finom, hanem egészséges választás is.

Tápérték (100 g-ban)

TápanyagMennyiség
Energia45 kcal
Fehérje1,5 g
Zsír3,0 g
Szénhidrát4,5 g
– ebből cukor2,0 g
Rost2,5 g

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 2 fej cikória, levelekre szedve
  • 1 kis piros alma, vékonyra szeletelve
  • 50 g dió vagy pirított mandula
  • 50 g fetasajt vagy növényi alternatíva
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés lépésről lépve

  • Előkészítés:
    Szedjük leveleire a cikóriát, szeleteljük fel az almát, morzsoljuk a fetát, és daraboljuk fel a diót.
  • Összeállítás:
    Egy tálban keverjük össze a cikóriát, almát, fetát és diót.
  • Öntet:
    Keverjük össze az olívaolajat a citromlével, ízesítsük sóval, borssal, majd locsoljuk meg vele a salátát.
  • Tálalás:
    Azonnal tálaljuk friss kenyérrel vagy önmagában.

Tipp

A saláta különösen finom, ha néhány gránátalmamagot is szórunk a tetejére, ami feldobja az ízét és a színét is.

Rate article