A cikória saláta egy friss, enyhén kesernyés ízű fogás, amely kiválóan alkalmas előételként vagy könnyű vacsoraként. A cikória gazdag rostokban, C-vitaminban és antioxidánsokban, így nemcsak finom, hanem egészséges választás is.
Tápérték (100 g-ban)
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Energia | 45 kcal |
| Fehérje | 1,5 g |
| Zsír | 3,0 g |
| Szénhidrát | 4,5 g |
| – ebből cukor | 2,0 g |
| Rost | 2,5 g |
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 2 fej cikória, levelekre szedve
- 1 kis piros alma, vékonyra szeletelve
- 50 g dió vagy pirított mandula
- 50 g fetasajt vagy növényi alternatíva
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépve
- Előkészítés:
Szedjük leveleire a cikóriát, szeleteljük fel az almát, morzsoljuk a fetát, és daraboljuk fel a diót. - Összeállítás:
Egy tálban keverjük össze a cikóriát, almát, fetát és diót. - Öntet:
Keverjük össze az olívaolajat a citromlével, ízesítsük sóval, borssal, majd locsoljuk meg vele a salátát. - Tálalás:
Azonnal tálaljuk friss kenyérrel vagy önmagában.
Tipp
A saláta különösen finom, ha néhány gránátalmamagot is szórunk a tetejére, ami feldobja az ízét és a színét is.







