A klasszikus Cézár saláta világszerte népszerű fogás, amelyet ropogós római saláta, krémes öntet, pirított kruton és reszelt parmezán alkot. Fehérjedús változatban grillezett csirkemellel vagy főtt tojással is kiegészíthető. Egyszerű, mégis karakteres ízvilágú étel.
Tápérték (100 g-ban)
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Energia | 140 kcal |
Fehérje | 5,0 g |
Zsír | 10,0 g |
Szénhidrát | 7,0 g |
– ebből cukor | 1,0 g |
Rost | 1,5 g |
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 fej római saláta, darabolva
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér (krutonhoz), felkockázva
- 1 evőkanál olívaolaj (krutonhoz)
- 30 g parmezán sajt, reszelve vagy forgácsban
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- Só, bors ízlés szerint
(Opcionális: 150 g grillezett csirkemell vagy 1 főtt tojás hozzáadásával komplett főétel készíthető)
Elkészítés lépésről lépve
- Kruton elkészítése:
A kenyérkockákat pirítsd aranybarnára kevés olívaolajon egy serpenyőben vagy sütőben. - Öntet:
Keverd össze a majonézt, mustárt, citromlevet, fokhagymát, sót és borsot egy kis tálban. - Saláta összeállítása:
A római salátát forgasd össze az öntettel, majd add hozzá a krutont és szórd meg parmezánnal. - Tálalás:
Azonnal tálald, hogy a saláta és a kruton is ropogós maradjon.
Tipp
Ha könnyebb változatot szeretnél, használj joghurtos alapú öntetet vagy csökkentett zsírtartalmú majonézt.