Az avokádós-almás saláta egy friss, édes és krémes kombináció, amely ideális könnyű reggelire vagy egészséges nassolnivalónak. Az alma ropogós textúrája remekül kiegészíti az avokádó lágy, krémes állagát, így egyensúlyban tartva az ízeket és tápanyagokat.
Tápérték (100 g-ban)
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Energia | 110 kcal |
Fehérje | 1,0 g |
Zsír | 7,5 g |
Szénhidrát | 9,0 g |
– ebből cukor | 7,0 g |
Rost | 3,0 g |
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 érett avokádó, meghámozva és felkockázva
- 1 közepes alma, megmosva, kimagozva és felkockázva
- 1 teáskanál friss citromlé
- 1 evőkanál natúr joghurt vagy növényi alternatíva (opcionális)
- 1 teáskanál méz vagy juharszirup (opcionális)
- Egy csipet só
Elkészítés lépésről lépve
- Előkészítés:
Kockázd fel az avokádót és az almát, az almára locsold rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg. - Keverés:
Egy tálban óvatosan keverd össze az avokádót, almát, joghurtot és mézet. - Ízesítés:
Adj hozzá egy csipet sót, és ha szeretnéd, egy kis extra citromlevet. - Tálalás:
Tálald önmagában, vagy pirítóssal reggelire.
Tipp
A salátát dúsíthatod egy marék pirított dióval vagy mandulával a még gazdagabb ízért és ropogós textúráért.