A paprika saláta egy színes, ropogós és vitamindús fogás, amely frissítő köretként vagy önálló könnyű ételként is megállja a helyét. A különféle színű kaliforniai paprikák édes íze tökéletesen harmonizál az ecetes öntettel és friss fűszernövényekkel.
Tápérték (100 g-ban)
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Energia | 45 kcal |
Fehérje | 1,0 g |
Zsír | 2,0 g |
Szénhidrát | 6,0 g |
– ebből cukor | 4,5 g |
Rost | 1,5 g |
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál friss petrezselyem vagy bazsalikom (aprítva)
Elkészítés lépésről lépve
- Zöldségek előkészítése:
Mosd meg a paprikákat, távolítsd el a magházat, majd vágd vékony csíkokra vagy karikákra. - Öntet:
Egy kis tálban keverd össze az ecetet vagy citromlevet az olívaolajjal, sóval és borssal. - Összeállítás:
Forgasd össze a paprikát az öntettel, majd szórd meg friss zöldfűszerrel. - Tálalás:
Fogyaszthatod azonnal, de ha hűtőben áll pár órát, az ízek még jobban összeérnek.
Tipp
A salátát tovább gazdagíthatod vékonyra szeletelt lilahagymával, fetával vagy akár egy kevés főtt kölessel, ha tartalmasabb változatra vágysz.