A csicseriborsó saláta egy tápláló, növényi alapú étel, amely tökéletes választás ebédre vagy könnyű vacsorára. A csicseriborsó magas fehérje- és rosttartalmával hosszan tartó teltségérzetet biztosít, miközben segíti az emésztést és az energiaszint fenntartását.
Tápérték (100 g-ban)
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Energia | 130 kcal |
Fehérje | 5,5 g |
Zsír | 4,0 g |
Szénhidrát | 16,0 g |
– ebből cukor | 2,0 g |
Rost | 4,5 g |
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 200 g főtt vagy konzerv csicseriborsó (leszűrve, leöblítve)
- 1 kisebb paradicsom, felkockázva
- 1/2 kígyóuborka, felkarikázva vagy felkockázva
- 1/4 lilahagyma, finomra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál friss petrezselyem vagy koriander (aprítva)
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépve
- Alapanyagok előkészítése:
Mosd meg és darabold fel a zöldségeket, a csicseriborsót öblítsd le hideg vízzel. - Összeállítás:
Egy tálban keverd össze a csicseriborsót a zöldségekkel és a friss fűszernövényekkel. - Öntet:
Locsold meg az olívaolajjal és citromlével, majd sózd és borsozd ízlés szerint. - Tálalás:
Azonnal fogyasztható, de hűtve még jobban összeérnek az ízek. Kiváló köret vagy önálló, húsmentes főétel.
Tipp
Gazdagíthatod fetával, avokádóval vagy főtt tojással – így még változatosabbá és tartalmasabbá teheted a salátát.