Lilakáposzta saláta recept

Lilakáposzta saláta recept Egészséges receptek

A lilakáposzta saláta színes, ropogós és vitaminokban gazdag köret, amely tökéletesen illik húsos ételek mellé, de önmagában is tápláló. A lilakáposzta tele van antioxidánsokkal, C-vitaminnal és rostokkal, így egészséges választás a mindennapokra.

Tápérték (100 g-ban)

TápanyagMennyiség
Energia50 kcal
Fehérje1,3 g
Zsír2,5 g
Szénhidrát6,0 g
– ebből cukor4,0 g
Rost2,0 g

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 200 g lilakáposzta, vékonyra szeletelve
  • 1 közepes sárgarépa, lereszelve
  • 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál méz vagy juharszirup
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés lépésről lépve

  • Előkészítés:
    Szeleteld vékonyra a lilakáposztát, reszeld le a sárgarépát.
  • Öntet:
    Keverd össze az olívaolajat, almaecetet, mézet, sót és borsot egy kis tálban.
  • Összeállítás:
    Egy tálban forgasd össze a zöldségeket az öntettel, majd hagyd állni 10–15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Tálalás:
    Tálald önmagában vagy sült ételek mellé.

Tipp

Ha még színesebb salátát szeretnél, adhatsz hozzá vékonyra szeletelt almát vagy egy marék gránátalmamagot.

Rate article