A lilakáposzta saláta színes, ropogós és vitaminokban gazdag köret, amely tökéletesen illik húsos ételek mellé, de önmagában is tápláló. A lilakáposzta tele van antioxidánsokkal, C-vitaminnal és rostokkal, így egészséges választás a mindennapokra.
Tápérték (100 g-ban)
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Energia | 50 kcal |
Fehérje | 1,3 g |
Zsír | 2,5 g |
Szénhidrát | 6,0 g |
– ebből cukor | 4,0 g |
Rost | 2,0 g |
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 200 g lilakáposzta, vékonyra szeletelve
- 1 közepes sárgarépa, lereszelve
- 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál méz vagy juharszirup
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépve
- Előkészítés:
Szeleteld vékonyra a lilakáposztát, reszeld le a sárgarépát. - Öntet:
Keverd össze az olívaolajat, almaecetet, mézet, sót és borsot egy kis tálban. - Összeállítás:
Egy tálban forgasd össze a zöldségeket az öntettel, majd hagyd állni 10–15 percig, hogy az ízek összeérjenek. - Tálalás:
Tálald önmagában vagy sült ételek mellé.
Tipp
Ha még színesebb salátát szeretnél, adhatsz hozzá vékonyra szeletelt almát vagy egy marék gránátalmamagot.