Avokádós quinoa saláta

Avokádós quinoa saláta Egészséges receptek

Az avokádós quinoa saláta egy laktató, egészséges és könnyen elkészíthető étel, amely magas fehérje- és rosttartalmának köszönhetően ideális választás akár ebédre vagy vacsorára. A quinoa gluténmentes, az avokádó pedig gazdag egészséges zsírokban.

Tápérték (100 g-ban)

TápanyagMennyiség
Energia130 kcal
Fehérje4,5 g
Zsír7,5 g
Szénhidrát11,0 g
– ebből cukor1,5 g
Rost4,0 g

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 100 g főtt quinoa
  • 1 érett avokádó, meghámozva és felkockázva
  • 1 közepes paradicsom, felkockázva
  • 1 kisebb uborka, felkockázva
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál apróra vágott friss petrezselyem vagy koriander (opcionális)

Elkészítés lépésről lépve

  • Előkészítés:
    Főzd meg a quinoát a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyd kihűlni. Kockázd fel az avokádót, paradicsomot és uborkát.
  • Keverés:
    Egy nagy tálban keverd össze a főtt quinoát, avokádót, paradicsomot és uborkát.
  • Ízesítés:
    Add hozzá a citromlevet, olívaolajat, sót és borsot, majd keverd alaposan össze.
  • Tálalás:
    Tálald friss salátalevéllel vagy önmagában, könnyű ebédként vagy köretként.

Tipp

Ha extra ropogósra vágysz, szórj bele néhány pirított magot vagy diót.

Rate article