A joghurtos avokádós saláta egy könnyű, krémes és tápláló étel, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes választás akár reggelire, ebédre vagy vacsorára. Az avokádó egészséges zsírokat tartalmaz, míg a joghurt frissességet és lágy állagot ad a salátának.
Tápérték (100 g-ban)
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Energia | 120 kcal |
| Fehérje | 3,5 g |
| Zsír | 9,0 g |
| Szénhidrát | 4,0 g |
| – ebből cukor | 2,5 g |
| Rost | 3,0 g |
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 érett avokádó, meghámozva és felkockázva
- 100 g natúr joghurt (lehet növényi alapú is)
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem vagy kapor
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépve
- Előkészítés:
Hámozd meg és kockázd fel az avokádót. - Keverés:
Egy tálban keverd össze az avokádót a joghurttal és a citromlével. - Ízesítés:
Sózd, borsozd, majd keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet vagy kaprot. - Tálalás:
Tálald friss kenyérrel, salátalevelekkel vagy önmagában.
Tipp
Ha szeretnéd krémesebbé tenni, adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy egy csipet fokhagymaport.







